På bloggen vill vi visa vår verksamhet, hur vi arbetar och utforskar tillsammans med barnen på ett lustfyllt och roligt sätt. Lagerlunda förskola ligger i Fredriksdalsområdet och bildar en enhet tillsammans med Smultronet och Solgläntan

fredag 8 juni 2018

Blåbäret v. 22-23

De senaste veckorna på Blåbäret har bjudit på mycket vattenlek och annan lek ute på gården, men även skapande och lek inomhus.

Ur förskolans läroplan: "Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet samt ta till vara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter".


Utforskande av vatten lockar alla barn på Blåbäret.
Ösa, mäta och blåsa bubblor i vatten, vad flyter och sjunker i vatten m.m.


Att blanda vatten och sand är också spännande.

Barnen upptäcker ett hål som man kan hälla vatten i.När vi sitter och äter lunch ser vi i fönstret att en fågel som dricker vattnet efter vår vattenlek.

Klippa med sax, en utmaning för finmotoriken.Barnen är kreativa och har många egna idéer, gissa vad som gömmer sig i play-do-degen...

Såklart ska ballongen få åka vagn!
Några ballonger som fanns kvar på gården efter sommarfesten blev populära att leka med. På cykeltur, barnen bjuder gärna in en kompis att åka med.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar