På bloggen vill vi visa vår verksamhet, hur vi arbetar och utforskar tillsammans med barnen på ett lustfyllt och roligt sätt. Lagerlunda förskola ligger i Fredriksdalsområdet och bildar en enhet tillsammans med Smultronet och Solgläntan

fredag 23 mars 2018

Blåbäret v.12

Den här veckan på Blåbäret har vi bl.a. planterat, målat, byggt, samspelat, utforskat och rockat sockor. Genom detta har vi uppmärksammat allas lika värde, hållbar utveckling och sociala samspelet.

Vi har planterat lite gräsfrön och hoppas att det ska växa upp lite gräs till påsk.


 Sedan målade vi korgarna och ställde dem i fönstret så planteringen ska få mycket solljus.

 

 Kul att måla med diskborste istället för pensel.

I onsdags uppmärksammade vi "Rocka sockorna"-dagen och pratade om att vi är olika, men att alla är lika mycket värda. Några av barnen hade olika strumpor när de kom till förskolan och de andra barnen som ville bytte en strumpa med varandra.

Barnen fick se en liten dockteater om en spindel som träffade en kanin och senare även ett lejon.

Ett bygge till dinosaurierna.

Här bygger och leker 6 barn tillsammans! Inte lätt att leka så många barn tillsammans, men de hade ett väldigt fint sampel och leken pågick en lång stund.

Spindlar målades med whiteboardpenna på en papperstallrik, sedan hällde vi vatten och då kom spindlarna upp till ytan. Vi försökte blåsa iväg spindlarna så att de fick simma, några barn hade väldigt starka lungor så spindlarna blåstes sönder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar