På bloggen vill vi visa vår verksamhet, hur vi arbetar och utforskar tillsammans med barnen på ett lustfyllt och roligt sätt. Lagerlunda förskola ligger i Fredriksdalsområdet och bildar en enhet tillsammans med Smultronet och Solgläntan

torsdag 25 februari 2016

Utflyktsvecka!

Den här veckan har vi varit på två utflykter, i tisdags åkte vi till Vasaparken.

I Vasaparken finns det ett stort klätternät som var kanonspännande att klättra i och en riktigt utmaning för musklerna och klättertekniken.
Vi tränade att gå på balanskullarna, svårare än man kan tro.


Flera roliga rutschkanor fanns det också och extra fort gick det med is i kanorna.


Vi testade hinderbanan, här ska man ta sig fram genom att gå i däcken.


Vi hade fyllt våra mattermosar med kokkorv och åt i solen, tror att alla tyckte lunchen smakade lite extra gott den dagen.


Idag har vi varit på arbetets museum och tittat på bamseutställning.

Man skulle lösa ett mysterium, vad är det som händer med dunderklockan? Det är av dunderklockan farmor kokar bamses honung och den börjar försvinna och då kan ju inte farmor koka mer honung!!


Vi tittade på bio, bamse i trollskogen.Vi åkte i bamses båt Viktoria.


Man kunde ta reda på hur lång tid det tar för olika saker att förmultna, passade väldigt bra in i vårt kompost och skräpprojekt.


Här kunde vi se vad som hände med olika skräp man sorterat och återvunnit, av de flesta saker gjorde man nya saker, bra!!
Det fanns en massa spännande saker att prova och mycket nyttig fakta om miljö och skräp.Vi har haft en härlig vecka med mycket roligheter:)

Ha härlig vecka allihopa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar