På bloggen vill vi visa vår verksamhet, hur vi arbetar och utforskar tillsammans med barnen på ett lustfyllt och roligt sätt. Lagerlunda förskola ligger i Fredriksdalsområdet och bildar en enhet tillsammans med Smultronet och Solgläntan

torsdag 18 februari 2016

Äntligen snö!


Inatt kom äntligen snön tillbaka, idag gick det fortare än vanligt att få på ytterkläderna när snön låg och väntade på oss! Barnen gjorde en snögubbe tillsammans.


Först rulla bollar till kroppen.Och sedan byggde vi ihop snögubben. Hoppas, hoppas att snön får ligga kvar ett tag så vi riktigt hinner leka klart i snön för denna gång.


Den här veckan har vi arbetat med vattenlek, i vattenleken arbetar barnen mycket med matematik, fylla, mäta, ösa i och ur. Sedan är det ju så himla roligt också, många av barnen är blöta från topp till tå när de är färdiga;)Vi har plockat fram vår stora matematiklåda fylld med olika material som barnen kan sortera, räkna, färg och storleksindela.Man kan även leka rollekar med djuren, de blev indelade i familjer som tillsammans hittade på olika äventyr.

Vi har avslutat vårt projekt med frukten utan skal, det gick fort efter endast 5 dagar var frukten rutten/möglig och luktade illa. Vi konstaterade att frukten håller sig mycket längre med sitt skal på.


Vi diskuterade tillsammans om vad som hänt med frukten och varför.


Vi blev i veckan inbjudna till en dockteater av några av barnen. En mycket bra föreställning, roligt när barnen planerar, tränar och bjuder in oss andra.

Nästa vecka är det sportlov och många av barnen är lediga, ett härligt lov önskar vi er, vi andra laddar för ännu en toppenvecka på förskolan.

Ha en fortsätt härlig vecka!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar