På bloggen vill vi visa vår verksamhet, hur vi arbetar och utforskar tillsammans med barnen på ett lustfyllt och roligt sätt. Lagerlunda förskola ligger i Fredriksdalsområdet och bildar en enhet tillsammans med Smultronet och Solgläntan

fredag 20 november 2015

Nedbrytningsprocess och pärlplattor!
Barnen har börjat göra mer och mer avancerade pärlplattor, vi skriver ut mallar och barnen arbetar med pärlplattorna genom att räkna hur många pärlor det ska vara i raderna och i vilka färger.


Barnen sitter långa stunder koncentrerade och arbetat med sina plattor, tänk vad mycket matematik vi får in pärlplattearbetet.

Den här veckan har vi arbetat mycket vid staffliet, vi har arbetat med flaskfärg och vattenfärg.
Här blev det en vulkan som sprutar lava och eld.På dessa två konstverk har barnen arbetat extra mycket med blandningen av färg, visst blev de färgrika och vackra.
I veckans temaarbete har vi pratat om komposten, vad händer nu när det blir kallt?  Vi kom fram till att det händer nog inte så mycket nu i komposten eftersom den har blivit kall och snart kommer att frysa. För att kunna följa nedbrytningsprocessen bestämde vi oss för att låta frukter ligga framme för att se vad som händer med dem. Vi ska dokumentera processen genom att rita frukterna flera ggr med några dagars mellanrum.Vi valde en banan, ett äpple, ett päron och en clementin.Vi delade in ett A4 papper i fyra rutor där vi ska dokumentera processen för att se vad som händer med frukten.


Ha en skön helg, ta på er ordentligt i helgen kommer kylan!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar