På bloggen vill vi visa vår verksamhet, hur vi arbetar och utforskar tillsammans med barnen på ett lustfyllt och roligt sätt. Lagerlunda förskola ligger i Fredriksdalsområdet och bildar en enhet tillsammans med Smultronet och Solgläntan

fredag 2 oktober 2015

Jag har slagit, nu är det din tur.......Den här veckan har vi börjat med våra spelintroduktioner. En pedagog och några barn spelar olika spel för att lära sig hur spelen går till och för att öka barnens spellust.


 
 Bamselotto, man turas om att ta ett kort i högen för att hitta sina egna kort till sin bricka, den som först fyller sin bricka vinner.


Fiskspelet, man turas om att slå tärningarna för att se om man får fiska eller får bottennapp, när alla fiskar är slut räknar man, den som har flest fiskar vinner.
Sifferpussel 1-100 en utmaning och ett bra sätt att träna talföljd.
De stora barnen hjälper de små, den lilla har tappat sin stövel, det stora barnet hjälper till att få på den igen.Den här veckan har vi varit ute så mycket vi kunnat och verkligen njutit av det underbara höstvädret.  
Samarbete på cykeln, barnen turas om att köra och skjutsa varandra.
Rollek, promenad med vagnar och bebisar.
Här bakas det tårtor som det sedan bjuds på.
Grävarbete, djupa hål och stora högar med sand blir det efter en stunds arbete.
Åka rutchkana, här utmanar barnet sig själv genom att åka med huvudet före, man kan ta sig ner för rutschkanan på många olika sätt!!
Man kan även gunga på olika sätt, här "ligger" barnet i gungan och får en skön och avslappnande gungtur, precis som i en hängmatta.
Arbete vid ljusbordet, under hösten ska vi personal gå en workshop om arbetet med ljusbord. Då kommer vi kunna utmana barnen mer och ha fler ide'er runt ljusbordsarbete.

Vi önskar er en härlig helg!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar